Moses Løvstad: Jeg er Løber

Navn: Moses Løvstad
Alder: 37
Bopæl/by: Vesterbro i København
Beskæftigelse/erhverv: Butikschef i Salomon Store
Link til web-site: moseslovstad.com og https://www.facebook.com/trailloeberen

Civil status: Gift og far til 2.
Dato for besvarelse af spørgsmål: 6. januar 2014
Har løbet i antal år: 10

 Løberekorder
5 km: 18:39
10 km: 38:59
Halvmarathon: 1:29:45 (med babyjogger)
Marathon: 3:14-noget
Længere distancer: 50 miles 8:24 – 100 miles 24:00:18

Hvornår begyndte du at løbe regelmæssigt?
Det gjorde jeg i 2004 da jeg søsatte min OL satsning i windsurfing.

Hvor ofte løber du?
5-6 gange om ugen

Hvor langt løber du typisk på en løbetur?
Jeg løber mellem 35 min. (som jeg har til arbejde) og 3 timer ca. For mig giver det ikke mening at løbe meget længere i den daglige træning.

Hvad får du ud af at løbe?
Følelsen frihed, muligheden for at koble af og samle tankerne, et frirum hvor jeg kan stresse af og selvfølgelig nogen gode snakke når jeg løber med andre

Løber du i klub? Hvorfor/hvorfor ikke?
Har siden i sommers været klubløs da jeg blev smidt ud af min klub Tejn IF fordi de dybest set havde ondt i røven over jeg selv havde succes med at arrangere løb. Syntes ikke jeg mangler en klub da jeg har masser af socialt samværd omkring
min træning og ikke stiller op til mesterskaber. Fællesskabet Danske Trailløbere gør det fint for mig

Hvor løber du henne?
Til jobbet på Amager eller i skovene omkring København. Hjemme på Bornholm når jeg er heldig

Løber du når du er ude at rejse (forretning/fornøjelse)?
Jeg har altid mine løbesko med når jeg rejser. Også selvom jeg så skal op klokken kvart i kvalme for at nå en tur inden dagens program starter. Både når det er forretningsrejse med Salomon eller ferie med familien.

Beskriv den perfekte løbe-/træningstur?
Den perfekte træningstur var her i december hvor jeg løb rundt om Julsø ved Silkeborg med nogen gode venner. En hel dag med løb, hyggesnak og godt selskab.

Hvad er den længste distance du har løbet?
Det var da jeg gennemførte Tor de Geants med Ravn Hamberg i september 2013. Vi brugte over 138 timer på de 330 km. Med 24.000 positive højdemeter kastet ind

Træner du med et bestemt mål for øje?
Lige nu træner jeg til Spine Race (på 431 km) som starter på lørdag. Her er målet at have en god oplevelse og gennemføre skidtet. På den lange bane er målet at gennemføre de flotteste, længeste og hårdeste trailløb derude.

Hvis du skal give et godt råd til en anden løber, hvad skulle det så være?
Vær ikke bange for at sætte dig store mål og gør så hjemmearbejdet.

Hvilke sko løber du I (type + Brand/mærke/model)?
Jeg har relativt brede fødder så mine fødder har det bedst i Altra hvor jeg for tiden løber i Superior og Lone Peak 2.0 modellerne. Ellers er jeg også ret glad for Salomon Fellraiser. Sidste år løb jeg en del i Hoka Bondi B i bjergene men dem tror jeg ikke jeg kommer til at bruge meget i fremtiden.

Løber du med eller uden musik?
Hvis ikke min eller andres sikkerhed er truet af det kan jeg godt finde på at løbe med lyd i ørene. Til Junut (230 km) i april brugte jeg rigtig meget musik men normalt bruger jeg det ikke til løb eller i bjergene. Men frem og tilbage fra arbejde hører jeg tit podcasts som ultrarunnerpodcast.com, Talk Ultra og Trailrunner Nation og danske Trailcast.

Hvor mange penge bruger du om måned/året på løb?
Det har jeg ikke lyst til at regne på ;-) Og min hustru har efterhånden lurret at ikke alt grejet er købt i Harald Nyborg ;-)

Hvor mange lande har du løbet i? Hvilke, Hvornår og i hvilken sammenhæng?
9-10 stykker. Täby Extreme Challenge i Sverige, Trailrun Word Masters og Junut i Tyskland, Ultratrail du Mont Blanc i Frankrig, Südtirol Ultrarace og Tor de Geants i  Italien, Ironman i Schweiz, Ironman 70.3, træning og orienteringsløb i Østrig, Transgrancanaria i Spanien og Endurance Challenge Championships og HURT 100 i USA.

Hvad har været din største løbeudfordring/bedrift?
Helt klart at gennemføre Tor de Geants…

Hvad motiverer dig?
At komme ud og opleve eventyr og prøve mig selv af.

Hvordan holder du dig i gang i vinterhalvåret?
Jeg løber året rundt og holder faktisk mest af at løbe om vinteren. Sidste vinter var jeg på Hawaii og løbe og denne vinter står den på vinter trilløb i England og Skotland.

Hvad er din største udfordring som løber?
Den største udfordring er at forberede sig til lange løb i bjergene hjemme i flade Danmark. Vi kan måske godt få lidt højdemeter på en lille bakke men ikke de lange vedvarende nedløb som sparker benene væk under en i udlandet

Hvad er formålet med at du løber?
Da jeg startede var det for at komme i form til sejlsport på topplan. Nu er det fordi jeg elsker at løbe og slet ikke kan lade være

Er du medlem af en løbeklub? Hvis ja – hvorfor og hvilken? Hvis ikke – hvorfor?
Det har jeg vist svaret på.

Dyrker du anden motion/sport?
Jeg gå skiture om vinteren når vi er Østrig og om sommeren kører jeg lidt longboard og padler lidt på mit SUP (stand up paddleboard). Og så er jeg begyndt at klatre lidt igen med mine børn.

Hvor langt løber du normalt på en uge/måned?
Typisk omkring 10-15 timer

Er du eller har du tidligere været skadet pga. løb? Hvorfor/hvordan (og hvordan kom du videre/af med skaden)?
Da jeg startede med at løbe fik jeg mange af de klassiske skader fordi jeg ligesom mange andre gik for hurtigt frem. Det mest alvorlige var træthedsbrud i foden i 2008 lige inden VM i triathlon.

Hvad er dine store mål for 2014?
Mine største mål for 2014 er at gennemføre Spine Race(431 km og 12.000 m+ og PTL (303 km og 28.000 m+) sammen med min gode ven Ravn Hamberg. Og så håber jeg på at løbe godt til min 4. gang TransGrancanaria i marts, hvor mange af de bedste danske trail-ultraløbere stiller op.

Hvorfor er du blevet så vild med netop trailløb?
Fordi jeg elsker at færdes i naturen og har gjort det siden jeg var dreng, hvor jeg voksede op på Bornholm og i Grønland.

Hvilket løb har været den største oplevelse? Hvorfor?
Den største oplevelse har klart været Tor de Geants fordi stemningen og naturen er så unik. Man bevæger sig rundt i et fantastisk landskab med udsigt til alle de største toppe i Alperne og lokalsamfundet støtter virkelig massivt op om løbet og er med til at skabe rammerne for hvad det i mine øjne er LØBET

Hvordan finansierer du dine mange løbeture i udlandet?
I 2013 havde jeg er godt samarbejde med Løberen som gjorde flere store rejser muligt. Men vi har ikke bil og jeg ryger og drikker ikke. Det er et spørgsmål om prioritering ligesom prioriteringen af at stoppe noget sundt mad i halsen på sine unger

Kan du forklare lidt om det udstyr du medbringer på dine trailløbeture?
Uh det er er stort emne. Jeg prøver at medbringe så lidt som muligt. Men ude i bjergene har man brug for lidt mere for at holde en sikker, komfortabel og tanket end i et storbymarathon, så det bliver som regel lidt ekstra grej.

Hvad vil dit råd være til løber der gerne vil i gang med trailløb?
Spring ud i det… Opsøg eventyret i dit nærområde, find nogen at dele rejsen og løebeturene med og byg det forsigtigt op. Ting tager tid og det gælder også kroppens tilpasning til større belastninger. Kredsløbet og det muskulære går hurtigt men sener og tilhæftninger mv. skal bruge noget længere tid til at tåle belastningen. Men det vigtigste er er nok at gøre det man syntes er sjovt og huske at lytte efter ens krop (hvilket heller ikke kommer over natten). Start med at komme ud og løbe nogle af de lækre løb vi har i Danmark…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>